‘İftara ne pişirsem?’ ya da ‘bugün ne pişirsem?’ diye düşünenler için; hayli kolay, ekonomik ve pratik nefis yemek tanımlarından oluşan günün menüsünü sizlerle paylaşıyoruz. Bugün günün menüsünde: Sütlü mercimek çorbası, mezgit fileto, basmati pirinç ve güllaç tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!
Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi
Malzemeler
Sosu için:
Sütlü Mercimek Çorbası Nasıl Yapılır?
1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye alın.
2. Soğanları küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavurun.
3. Unu ekleyin ve rengi dönene kadar kısık ateşte kavurun.
4. Yıkayıp suyunu süzdüğünüz mercimekleri ekleyin ve güzelce karıştırın.
5. Üzerine suyu ekleyip karıştırıp kapağını kapatın.
6. Çorbayı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte orta ara karıştırarak pişirin.
7. Mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
8. Akabinde pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirin.
9. Sütü ve tuzu da ekleyerek, 4-5 dakika kısık ateşte pişirin ve çorbayı ocaktan alın.
10. Çorbanın sosu için uygun bir tavaya tereyağını alın ve eritin.
11. Akabinde üzerine kırmızı toz biberi ekleyin ve karıştırarak ocağı kapatın.
12. Çorbanın üzerine ekleyin.
Kızarmış Mezgit Fileto Tarifi
Malzemeler:
Yarım kg mezgit fileto
1 adet yumurta
1 kase galeta unu
Yarım su bardağı mayonez
2 yemek kaşığı dereotu
1 yemek kaşığı hardal
Tuz
Karabiber
Kızarmış Mezgit Fileto Nasıl Yapılır?
1. Balıkları evvel tuzlayın ve karabiberleyin.
2. Akabinde yumurtaya sonra ekmek kırıntılarına bulayın.
3. Derin bir tencerede ya da fritözde kızartın.
4. Yanında sos olarak mayonez, hardal ve dereotunu karıştırarak servis edin.
Zerdeçallı Basmati Pilavı Tarifi
Malzemeler:
Nasıl Yapılır?
1. Tereyağı ve sıvı yağı tencereye koyup, ısıtın.
2. Akabinde pirinci ekleyip, 2 dakika orta ateşte kavurun.
3. Pirinçlere sıcak suyu ekleyip, tuzunu ve zerdeçalını ek edin.
4. Kısık ateşte, yaklaşık 10 dk. suyunu çekene kadar pişirin.
Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz: